FAQ - usein kysytyt kysymykset

YLEISTÄ
KISA-ALUE
SAAKO KISA-ALUEELLE TUODA?
SAAPUMINEN KISOIHIN

LIPUNMYYNNIN USEIN KYSYMYKSET KYSYMYKSET

YLEISTÄ 

Voinko käydä kisapäivän alueen ulkopuolella? 

Kyllä voit. Muista kulkea virallisen lippukontrollipisteen kautta, mikäli haluat palata kisa-alueelle vielä saman päivän aikana. Pidä pääsylippusi tallessa, sillä lippu skannataan jos poistut välillä alueelta.

Haluaisin tarjota asuntoani kisavieraille vuokralle?

Kisaorganisaatio ei välitä tai järjestä yksityismajoitusta. Kokeile olemassa olevia kolmannen osapuolen kanavia. Alueellisesti matkailua Lahden alueella koordinoi Lahti Region.

Onko kisoilla maskottia?

Salpausselän kisoille järjestettiin 2018 kisoissa maskotin suunnittelukilpailu Lahden alueen peruskouluille. Kisayleisö valitsi kisasunnuntaina 4.3. kisamaskotin seuraaviin Salpausselän kisoihin ja voittajaksi nousi Coco Kalliokuusen Hirvi-hahmo. Hirvi-hahmo esittäytyy nyt ensi kertaa Salpausselän kisoissa.

Missä virallisia kisatuotteita myydään?

Kisoissa kisatuotteita myy kaksi pistettä; Fan Zone - Kisatorilla ulkomyynti piste ja sisätiloissa Lahti Hallissa toinen.

Mitkä ovat kisojen viralliset hashtagit sosiaalisessa mediassa?

Seuraa kisoja sosiaalisessa mediassa näillä hashtageilla: #lahtiskigames #salpausselänkisat

Mitä vastuullisuus tarkoittaa kisaorganisaatiolle? 

Meille on tärkeää toimia tapahtumajärjestäjänä vastuullisesti. Vastuullisuus on läsnä arjessamme ja pyrimme luomaan pysyviä toimintamalleja vastuulliseen tapahtumajärjestämiseen. Odotamme kumppaneidemme ja toimittajiemme toimivan vastuullisesti ja ympäristötehokkaasti.

Kenelle kisat on suunniteltu? 

Salpausselän kisoihin ovat tervetulleita kaikki. Palveluiden suunnittelun (ja markkinoinnin) keskeiset kohderyhmät ovat: Hiihto-Suomi (lajiin positiivisesti suhtautuvat Suomessa, talviurheilufanit ja aktiiviset liikkujat) ja  lapsiperheet (joilla alle kouluikäisiä tai alakouluikäisiä lapsia). Käytännön yleisöpalvelut voidaan jakaa kahteen päätoteutusmalliin: FAN & FAMILY. Toki kisayleisössä on kaveriporukoita, pariskuntia ja monia monia muita, joille kisat ovat must-go viikonloppua ja tapahtumaan tullaan kisojen seuraamisen lisäksi viihtymään ja tapaamaan tuttuja. Olemme huomioineet myös heidät palveluissamme.

Haluan tehdä reklamaation tai korvaushakemuksen, miten toimin? 

Reklamaation voit tehdä korvauslomakkeella, jonka löydät myöhemmin helmikuussa mm. tämän kysymyksen alta. 

Saanko valokuvata kisoissa?

Valokuvaaminen henkilökohtaiseen käyttöön on sallittua. Muistathan kuitenkin kunnioittaa muiden kävijöiden yksityisyyttä. Luvaton äänittäminen tai taltiointi videolle on kielletty tekijänoikeuslakiin nojaten, eli jos suunnittelet julkaisevasi kuviasi julkisesti, tarvitset kuvaamista varten erillisen kuvausluvan

Milloin on ilotulitukset?

Ilotulitus järjestetään kisalauantaina heti mäkihyppykilpailujen jälkeen noin klo 19.20. Huomaa, että ilotulituksen alkamisaika on riippuvainen mäkikisan kestosta.

KISA-ALUE

Saako kisa-alueella polttaa tupakkaa?​

Kisa-alueella on tupakointialueita tupakointia varten, alueet sijaitsevat Fan Zonella. Sisätiloissa (esimerkiksi Lahti Halli) ja kiinteissä katsomoissa (istumakatsomot) tupakointi on myös kielletty. Huomioi tupakoidessasi muu yleisö.

Onko kisa-alueella Infopisteitä?​  

Kisa-alueella on kaksi infopistettä. Toinen sijaitsee Fan Zonella pääkatsomorakennuksen edessä. Toinen Lahti Hallissa sisäänkäynnin läheisyydessä.

Mitkä maksutavat ovat mahdollisia kisa-alueella?​

Kisa-alueella käy käteinen, tavallisimmat pankki- ja luottokortit.

Onko alueella ensiapupisteitä?

Yleisölle löytyy ensiapupiste stadionin pääkatsomosta. Lisäksi yleisöalueilla kiertää useita EA-partioita.

Onko alueella pankkiautomaattia?

Alueella ei ole pankkiautomaattia. Suosittelemme varaamaan sopivan määrän käteistä mukaan. Lähin automaatti sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 10 (Amarillon luona). Kisa-alueella käy maksuvälineenä myös yleisimmät pankki- ja luottokortit. 

Onko kisa-alueella lastenhoitohuoneita, joissa voin vaihtaa vaippoja?​

Lahti Hallista löytyy lastenhoitohuone, pääovista vasemmalle. Seuraa opasteita. 

Onko alueella vaunuparkkia lasten rattaille?

Lahti Hallista on varattu tila lastenrattaille. Säilytys omalla vastuulla. Seuraa opasteita.

Onko alueella mahdollisuus ladata puhelin?

Lahti Hallissa on Lahti Energian latauskaappi (heti pääsisäänkäynnin vieressä), jossa voi ladata puhelimia.

Löytyykö alueelta märkien vaatteiden kuivauspaikka?

Alueelta ei löydy vaatteiden kuivatuspaikkaa. Yksi hyvä paikkaa riisua märkiä ulkovaatteita toviksi on Lahti Hallin sisätilat.

Missä on lasten lämmittelypaikka iltamäen aikana?

Iltamäen aikana lapset (alle 18 v.) pääsevät Lahti Halliin. Anniskelualueet ovat K18. Hallien lasten alueet suljetaan klo 18 perjantaina ja lauantaina, ja sunnuntaina klo 17.

Lapsi katoaa, miten toimitaan? Miten voidaan ennaltaehkäistä?

Atrian jättigrilli keskellä Fan Zone -aluetta  toimii kisojen kohtaamispaikkana, joten sinne on hyvä sopia tapaaminen, jos on isompi lapsi kyseessä. Lapselle on hyvä laittaa taskuun nimilappu sekä vanhempien puhelinnumerot, johon voi soittaa. Viimekädessä asiakas ohjataan Turvan yleisöpisteelle, jossa asia otetaan haltuun.

Pääseekö ladunvarteen ilmaiseksi?

Kisaladunvarrelle ei pääse ilman kisalippua. Ladut kulkevat kokonaisuudessaan rajatun tapahtuma-alueen sisäpuolella. Alueelle pääsee pääsisäänkäynnin kautta, josta pääsee nopeasti myös ladunvarteen.

Kisaleima korttiin?

Tarkentuu tammikuun aikana.

SAAKO KISA-ALUEELLE TUODA?

Saako kisa-alueelle tuoda ampuma-aseita, päihteitä, ilotulitteita, soihtuja, teräaseita, monitoimityökaluja (joissa on terä), droneja, kuvauslennokkeja, huumausaineita, alkoholia, laserosoittimia, aerosoleja (palavia nesteitä)? 

EI. Kaikki edellä luetellut ovat ehdottomasti kiellettyjä asioita ja esineitä tuotavaksi kisa-alueelle. 

Saako alueelle tuoda lastenrattaat tai -vaunut?

Kyllä. Istumakatsomoihin ei voi tuoda rattaita/vaunuja, jotta varapoistumistiet jäävät vapaiksi. Monissa katsomoissa kulku voi olla haasteellista. Alueelta löytyy vartioimaton vaunuparkki Lahti Hallissa, jossa voit säilyttää rattaita omalla vastuulla.

Saanko tuoda eväitä eli ruokaa tai alkoholitonta juomaa kisa-alueelle? 

Kyllä, voit tuoda mukanasi omia eväitä. Omien eväiden syönti on kuitenkin kiellettyä alueen ravintoloissa. Fan Zonelta ja Lahti Hallista löytyy paikkoja omien eväiden syöntiin. Tuo kuitenkin juomasi muissa kuin lasipullossa. Alkoholin tuonti alueelle on kielletty.

Saako kisa-alueelle tuoda kameran ja valokuvausvälineet?

Kameran tai valokuvausvälineiden tuomisesta kisa-alueelle ei-ammattikäyttöön ei ole rajoituksia, mutta on tärkeää ettei välineet tai kuvaus häiritse kilpailijoita tai yleisöä. Emme vastaa kameroiden tai välineiden säilytyksestä.

Saanko tuoda kertakäyttögrillin?

Ei, kaikki tulentekovälineet kuten kertakäyttögrillit ja materiaalit nuotioihin ovat kiellettyjä turvalisuussyistä. 

Voinko tuoda alueelle lemmikkieläimiä, esimerkiksi oman koiran? 

Valitettavasti et. Koirat ja muut lemmikit on jätettävä kotiin tai hoitoon, koska alueella on kova meteli ja paljon ihmisiä. Opaskoirat ovat luonnollisesti tervetulleita kisoihin.

Saako kisa-alueelle tuoda alkoholijuomia?

Ei, omien alkoholijuomien tuonti kisa-alueelle on kiellettyä.

Saako metsään tuoda teltan?

Ei. Kiinteiden rakennelmien pystyttäminen ei ole sallittua.

Saanko tuoda alueelle kävelysauvat (Nordic Walking Sticks)?

Lähtökohtaisesti sauvoja ei saa tuoda.  Jos tarvitset sauvoja kulkemiseen, niin siinä tapauksessa kyllä. Sauvoissa tulee olla ns. kumitassut päissä. 

Saako alueelle tuoda mainoskylttejä tai banderolleja?

Kaupallisia mainoksia ei johtuen kisojen markkinointioikeuksista. Kannutuslakanoita ja muuta rekvisiittaa kyllä. Nämä eivät kuitenkaan saa sisältää rasistista, poliittista tai muuta syrjivää tekstiä. Myös muita häiritsevään käyttöön puututaan.

Saako kisa-alueelle tuoda repun?

Kyllä. Varaudu turvatarkistukseen portilla ja jätä kotiin kielletyt tavarat.

Saako alueelle tuoda retkituolin?

Kyllä, raja kulkee ns. Pilkkijakkarassa eli esim. Puutarhatuoleja ja niitä isompia huonekaluja ei saa tuoda. Ns. ilmatuolit ja sohvat sallittuja, mikäli eivät aiheuta häiriötä / turvariskia (esimerkiski monttu täynnä).

Saako alueelle tuoda sadesäässä sateenvarjon? 

Sateenvarjoja ei kerätä portilla pois sellaisen sään sattuessa. Suosittelemme sellaisen sään salliessa ottamaan mukaan kertakäyttösadetakkeja tai viittoja.

Saako aluuelle tulla pulkan tai rattikelkan kanssa? 

Saa ottaa. Näitä ei voi kuitenkaan säilyttää istumakatsomoissa.

Voinko tallentaa esiintyvien artistien musiikkia?

Kuva- ja äänittallentaminen ilman esiintyjän lupaa kielletty.

Saako kuvata liikkuvaa kuvaa ja välittää sitä sosiaalisen median kanaviin?

Kuvaaminen on sallittu, mutta julkaiseminen mediassa on kuuluu kaupallisten oikeuksien haltijalle Infront Sports:lle

Miten pitkän kannustuslipun voi alueelle tuoda?

Kokoa ei ole määritelty. Mikäli siitä aiheutuu vaaraa tai häiriötä muille, niin lippu pitää poistaa.

SAAPUMINEN KISOIHIN

Mistä löydän majoitusta Lahdesta?

Helpoin tapa kartoittaa vaihtoehtoja on tutkia vaihtoehtoja Lahti Regionin hallinoiman vistilahti.fi -sivuston kautta http://visitlahti.fi/majoitus

Miten sijaitsevat kisojen yleisöpysäköintialueet?  

Jos saavut alueelle autolla, suosittelemme kisa-alueen välittömässä läheisyydessä olevia katuparkkeja tai keskustasta löytyvää Toriparkkia (sisäänajo: Rauhankatu 13).

Minkälaisia liikenteen erityisjärjestelyitä on alueella? 

Salpausselän kisojen järjestelyt vaikuttavat joidenkin katujen käyttöön, liikenteeseen ja pysäköintiin Urheilukeskuksen alueella ja läheisyydessä. Lisätietoja näistä löydät täältä.

Yhteistyössä

FIS World Cup
FIS Presenting sponsor
FIS Title Sponsors
Yhteistyökumppanit
Paikalliset yhteistyökumppanit
Yhteistyössä