21.02.2016 16:29

Yllätyksellisiä sirkuselämyksiä MM-esikisoissa

Ihmispyramideja, liekehtivää jonglöörausta ja pariakrobatiaa. Koulutuskeskus Salpauksen sirkuslinjan opiskelijoiden huikaisevia temppuja on voinut bongata MM-etkoilla ympäri kisa-aluetta. Heidän joukossaan näyttäviä sirkustemppuja tekemässä ovat myös Pipsa Ilpala ja Victor Huusko.

- Me tehdään vähän kaikenlaista, mutta kaikilla on myös omat erikoistumisalansa. Itse erikoistun jalkajonglööraukseen, jota nähdään myös täällä Salppurin kisoissa, kertoo Pipsa.

Cloud swing -temppuihin erikoistunut Victor on sen sijaan MM-etkoilla mukana pariakrobatia-tempuissa.

- Olen pariakrobatiassa mukana ”basena” eli alamiehenä. Heittelen, teen nostoja ja pitoja parin kanssa. Pari toimii tempuissa ”lentäjänä”, eli on minun varassani yläpuolellani, kertoo Viktor.

Kumpikin sirkusartisteista on Salppurin kisoissa mukana ensimmäistä kertaa. Molempien mukaan kisakokemus on ollut todella hyvä.

- On ollut myös mielenkiintoista nähdä, millaisia temppuja lumisateessa ulkona voi tehdä. Temppujen tekeminen on todella erilaista kuin sisällä niin olosuhteiden kuin asetelmienkin osalta, avaa Victor.

Ensi vuoden kotikisoissa mukana oleminen kiinnostaa.

- On hienoa, että näin lähellä omaa asuinpaikkaa järjestetään näin iso tapahtuma. Ehdottomasti aion olla mukana ensi vuonna ainakin katsomossa, kertoo Pipsa.

 

Lue lisää

Yhteistyössä

FIS Presenting Sponsor
Central Sponsor
Event Sponsor
Partners