6.01.2017 16:46

Yhdistetyn varakilpailun voitto Norjaan - suomalaiset mukana lauantain kilpailussa

Yhdistetyn maailmancupin varakilpailu, joka samalla toimi huomisen kilpailun karsintana, hypättiin kipakassa 20 asteen pakkassäässä.

Varakilpailun voitti yhden puomin muita alempaa hypännyt norjalainen Jarl Magnus Riiber 123,5 metriä kantaneella hypyllään. - The last jump was not that good, I had small problems. Anyway it was a good competition. I will fix step by step and hopefully I will get more out of myself the second day.

Italialainen Samuel Costa hyppäsi 116,5 metriä ollen toinen. Kolmanneksi tuli Itävallan Wilhelm Denifl 114,5 metrin hypyllä.

Kaikki suomalaiset Jussi Saloa lukuun ottamatta selvittivät karsinnan ja kilpailevat huomenna. Salo hylättiin sääntöjen vastaisen puvun takia, eikä voi osallistua huomiseen kilpailuun.

Maailmancupissa kymmenentenä oleva Eero Hirvonen oli varakilpailun yhdestoista 110,5 metrisellä hypyllä. – Hypyt olivat keskitason puurtamissuorituksia. Rahkeet on parempaan. Huomiselta odotan hyvää kisafiilistä, jonka kautta tulee hyviä hyppyjä.

 
Kuvassa Eero Hirvonen, kuva: Touho Häkkinen

Tällä hetkellä kolmattatoista sijaa maailman cupissa pitävä Ilkka Herola oli kuudestoista ja hänkin hyppäsi 110,5 metriä. – Ei mitään erikoista, ihan perustasolla ollaan. Tulos ei tyydytä, tosi pienestä on kiinni, kun näin hiljaisella vauhdilla hypätään, ei ole varaa virheisiin. Ei ollut mitenkään kaukana hyvästä hypystä tuo, mutta pikkuisen puristusta ja tulos oli tuo.

Paluun maailman cupiin tehneen Hannu Mannisen hyppy jäi 90-metriseksi. –Paras terä jäi tänään puuttumaan. Oli semmoista perustekemistä. Ylämäen vauhdit olivat tosi hitaat. En ole näin hitaalla vauhdilla hypännyt ja se tuottaa tunnottomuutta ponnistuksessa. Pitää hakea huomiseksi herkkyyttä lisää.

Kuva yllä: Touho Häkkinen, kuva alla: Tarja Leponiemi

Lue lisää

Yhteistyössä

FIS Presenting Sponsor
Central Sponsor
Event Sponsor
Partners