30.12.2016 08:06

Yhdistetyn joukkue Lahteen valittu - Hirvonen ja Manninen palaavat maailmancupiin

Yhdistetty palaa joulun ja uuden vuoden vapailta takaisin kilpailutunnelmaan Lahdessa loppiaisviikonloppuna 6.-8.1.2017. Tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna kilpaillaan kaksi henkilökohtaista kilpailua.

Suomen joukkueen maailmancupin maakiintiö nousi neljään urheilijaan alkukauden erinomaisten suoritusten jälkeen. Kokonaisuudessaan Lahdessa kilpailee kahdeksan urheilijan joukkue. Joukkueeseen palaa Ramsaun viikonlopun väliin jättänyt Eero Hirvonen, joka on pystynyt harjoittelemaan niin ladulla kuin mäessäkin hyvin. Rasituksesta kipeytyneet jalat eivät ole enää oireilleet.

”Lahden viikonlopusta tulee todella mielenkiintoinen. Niin Ilkka (Herola) kuin Eerokin viihtyvät hyvin Lahden betonissa. Eerolla on edelliskausien parhaat tulokset juuri Lahdesta ja Ilkallekin kovaprofiiliset ladut sopivat erinomaisesti. Mielenkiinnolla odotan, miten kaksikko pääsee irti”, pohti päävalmentaja Petter Kukkonen.

Myös Hannu Manninen nähdään joukkueessa viiden vuoden maailmancuptauon jälkeen.

”Hannun kunto on hyvä, sen ovat joukkueen sisäiset testikilpailut osoittaneet. Kansainvälinen vauhti testataan vasta Lahdessa, mielenkiintoista nähdä, mihin hän asettuu. Tavoitetta sinänsä ei ole asetettu. Ennenkaikkea on tärkeää, että Hannu pääsee nauttimaan siitä, miksi lähti uudelleen mukaan kovaan harjoitteluun ja kilpailuun”, jatkoi Kukkonen.

Lahden maailmancup on kokonaisuudessaan näyttömahdollisuus yhdistetyn maajoukkueurheilijoille, jotka mielivät MM-kisajoukkueeseen. Lauantaina Vuokatissa nuorten SM-kisoissa kilpaileva Arttu Mäkiaho nousi Herolan ja Hirvosen imussa hienosti maailmancupin pisteille Ramsaussa, myös muilta voidaan odottaa Lahdessa samaa. Maajoukkue leireilee Lahdessa 2.1. alkaen.

Lahden yhdistetyn maailmancupin aikaan kilpaillaan samoilla laduilla myös maastohiihdon Skandinavia Cupissa. 

Lue lisää

Yhteistyössä

FIS Presenting Sponsor
Central Sponsor
Event Sponsor
Partners