Vapaaehtoiset

Tervetuloa mukaan Salpausselän kisoihin vapaaehtoisena!

Salpausselän kisoja ei olisi ilman vapaaehtoisia talkoolaisia. Tulevan talven, järjestyksessään 93:ssa, Salpausselän kisoissa tarvitaan vapaaehtoisia täydentämään kisaorganisaatiota ja työskentelemään mitä moninaisimmissa tehtävissä. Haemme joukkoomme reippaita ja hymyileviä, kansainvälisen ja nykyaikaisen tapahtuman tekemisestä innostuneita vapaaehtoisia. Ikäraja tehtäviin on 16 vuotta ja erikseen mainittuihin tehtäviin 18 vuotta. Tapahtuman viralliset kielet ovat suomi ja englanti, joista toinen on hallittava sujuvasti.

Vapaaehtoisten haku alkaa marraskuun alussa 2017 ja päättyy joulukuun 10. 2017. 

Mikäli olet toiminut vapaaehtoisena joko MM -kisoissa 2017 tai esikisoissa 2016, sinun tulee aktivoida osallistumisesi sinulle toimitetun sähköpostin ohjeiden mukaisesti. Ethän luo itsellesi uutta profiilia!
Mikäli sähköpostiosoitteesi on muuttunut MM-kisojen jälkeen, ota yhteys kisaorganisaatioon (yhteystiedot alla).

Uusien mukaan haluavien vapaaehtoisten tulee täyttää ilmoittumislomake ja edetä järjestelmän antamien ohjeiden mukaisesti.
Ilmoittautumislomakkeeseen pääset TÄSTÄ.
Huomioithan, että lomakkeen tietoja voit päivittää vielä jälkikäteen.

Tapahtuma järjestetään 2.-4.3.2018, mutta monet tehtävät tarvitsevat vapaaehtoisia jo reilusti ennen tapahtumaa sekä tapahtuman jälkeen purun yhteydessä.

Vapaaehtoisten edut ja edellytykset

Edut

Työpäivinä lämmin ateria ja kahvit

Työtodistus (pyydettäessä)

Vapaaehtoispassi

Työhön ohjaus ja tuki tapahtuman aikana

Kiitostilaisuus

Ainutlaatuinen kokemus

 

Edellytykset

Vähintään 16 vuoden ikä (joihinkin tehtäviin 18 vuotta)

Positiivinen asenne

Vähintään 2 osallistumispäivää 

  • Vapaaehtoinen vastaa itse majoitus- ja matkakuluista. Erillistä koulumajoituskohdetta ei Salpausselän kisojen ajaksi tapahtumanjärjestäjän puolesta järjestetä. 

 

Yhteystiedot

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen vapaaehtoistehtäviin voit laittaa sähköpostia osoitteeseen:  
office@lahtiskigames.com

Puhelimitse: 

  • Kisatoimisto: +358 (0)44 018 7420 
  • vapaaehtoisasiat, jotka liittyvät kilpailu- tai järjestysmiestehtäviin (LHS): +358 (0)44 971 1726

 

VAPAAEHTOISTEHTÄVÄT

CATERING

Catering tehtävissä vastataan osallistujien, sekä sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien ruokailun sujuvuudesta sekä siisteydestä. Haemme lisäksi kohdevastaavia, joiden tehtävänä on ohjata toimipisteidensä tarjoiluja yhdessä tarjoilija- ja kokkiopiskelijoiden avustamina. Tehtävät vaativat oma-aloitteista asennetta ja vastuunottoa.
 

ASIAKASPALVELIJAT / OPPAAT

LIPUNMYYNTI JA -TARKASTUS, INFO, VIP-OPPAAT (18v.-), YHTEISTYÖKUMPPANI-OPPAAT, ALUEVASTAAVAT, KATSOMO-OPPAAT, ALUEOPPAAT

Asiakaspalvelutehtävissä toimivat vapaaehtoiset tuntevat kisa-alueen, sekä kisa- ja oheistapahtumat kuin omat taskunsa. Asiakaspalvelutehtävissä olevien vapaaehtoisten tulee olla hymyileviä, asiakaspalveluhenkisiä ja heillä tulee olla rohkeutta tarttua toimeen kuin toimeen. Tässä työssä maalaisjärjen käyttö on tärkeää. Kielitaito katsotaan eduksi.

 

OHJELMA-AVUSTAJAT

OHEISOHJELMA, KUULUTTAMO

Ohjelma-avustajien tehtävänä on rakentaa ja roudata sekä avustaa seremonioiden ja ohjelmien sujumisessa. Tehtäviin kuuluu myös esiintyjien vastaanottaminen ja heidän tarpeistaan huolehtiminen, sekä palkintojen jakajien, VIP:n esiintyjien ja haastateltavien saattaminen oikeaan paikkaan oikeaan aikaan.

 

YLEISÖPALVELUT/MYYNTI

Salpausselän kisojen omiin myyntipisteisiin haetaan myyntihenkisiä ihmisiä. Myytävät tuotteet ovat virallisia kisatuotteita ja elintarvikkeita mm. makkara ja kahvi. Myyntitehtävissä on etua, mikäli on aikaisemmin tottunut käyttämään maksupäätettä ja käsittelemään rahaa. Tehtävässä pitää olla ehdottoman luotettava ja rohkea asiakaspalvelija.

 

HALLINTO

VAPAAEHTOISET, AKKREDITOINTI, TALOUSTOIMISTO

Vapaaehtoiset työskentelevät tapahtumahenkilöstön, joukkueiden ja median akkreditointien parissa. Lisäksi hallinnon vapaaehtoiset työskentelevät mm. vapaaehtoiskeskuksessa sekä taloustoimistossa. Hallinnon vapaaehtoiselta edellytetään hyvää ja iloista asiakaspalveluasennetta, teknisiä perusvalmiuksia (tietokoneen käyttötaito) ongelmanratkaisukykyä ja järjestelmällistä työskentelyotetta.

SÄHKÖ JA IT

Sähkö ja IT vapaaehtoiset avustavat sähkövetojen, tietotekniikan ja tietoliikenneyhteyksien rakentamisessa ja käytössä. Tapahtumassa vapaaehtoisten tehtävät sisältävät mm. asennustehtäviä, kaapelointia, sekä asiakasryhmien avustamista verkkojen, tietokoneiden ja puhelimien käytössä.

TURVALLISUUS

JÄRJESTYKSENVALVOJAT (18v.-), LIIKENTEENOHJAUS (18v.-), PARKKIPAIKKAOHJAUS, KULUNVALVOJAT

Järjestyksenvalvojan tehtäviin haetaan voimassa olevan järjestyksenvalvojakortin ja B-ajokortin omaavia täysi-ikäisiä henkilöitä. Järjestyksenvalvojat ovat asiakaspalveluhenkisiä ja luovat tapahtumassa turvallisuudentunnetta jo pelkällä läsnäolollaan.

Kulunvalvojat toimivat tapahtuma-alueella ja tarkastavat akkreditointipassien kulkuoikeuksia. Liikenteenohjaajat ja parkkipaikkaopastajat huolehtivat liikenteen ja pysäköintialueiden sujuvasta toiminnasta. Tehtävissä toimivat henkilöt ovat asiakkaiden ensimmäisenä kohtaamia tapahtumahenkilöstöä, joten tehtävissä toimivilta edellytetään erinomaista asiakaspalveluhenkeä, pelisilmää ja kärsivällisyyttä.

TAVARALOGISTIIKKA

Logistiikan vapaaehtoiset tulevat toimimaan mm. keskusvarastolla materiaalien vastaanotossa ja eteenpäin toimituksissa sekä osallistuvat yleiseen materiaalien jakeluun. Tavaralogistiikka huolehtii kalusteiden siirtämisistä ja avustaa muita ryhmiä logistissa tehtävissä. Tapahtuma-aikana huolehditaan eri alueiden ja sektoreiden materiaalitoimituksista. Kilpailutapahtumien jälkeen purkutehtävissä kaikki esille laitettu kerätään pois. Tehtävät vaativat oma-aloitteellisuutta ja jämptiä, mutta joustavaa työtapaa.

 ILME JA OPASTEET  

Tapahtuma-alueen somistaminen on yksi tärkeimpiä tehtäviä. Somistajat rakentavat tunnelmaa tuovan kisailmeen tapahtuma-alueelle ja asentaa informatiiviset kyltit ja opasteet tärkeille reiteille. Tässä tehtävässä vaaditaan sorminäppäryyttä, kekseliäisyyttä ja silmää.

RAKENTAMINEN

Tehtävä sisältää erilaisia rakennus ja kunnostustehtäviä kisoja ennen, kisojen aikana ja purkutehtävissä kisojen jälkeen. Tehtävä vaatii toimeen tarttuvaa asennetta ja käsityötaitoja.

KULJETUS

KULJETUSTOIMISTO, KULJETTAJAT (18v.-)

Kuljettajat huolehtivat organisaation kuljetustarpeista, sekä henkilö- että tavarakuljetuksista tehtävään osoitetulla kalustolla. Tehtävä vaatii ajokortin, paikallistuntemusta ja jonkin verran kielitaitoa.

Kuljetustoimisto huolehtii kaikista kuljetustarpeiden organisoimisesta, mm. johtaa kuljetustilausten hoitoa, tarkkailee tehtyjen kuljetusvarausten riittävyyttä, ratkaisee ongelmatilanteita ja reagoi muuttuneisiin tarpeisiin. Kuljetustoimiston vapaaehtoisten tulee olla palveluhenkisiä, ongelmanratkaisukykyä ja jonkin verran englannin kielitaitoisia. Kuljetustoimiston kautta hoidetaan myös moottorikelkkakuljettajat ja tähän liittyvä kalusto. 

HUOLTO JA KUNNOSSAPITO

Ympäristövastaavat huolehtivat alueen siisteydestä ja viihtyvyydestä tapahtuman aikana. Tehtävänä on ylläpitää siisteyttä, valvoa ja ilmoittaa tarvittaessa havaituista epäkohdista. Tehtävät jakaantuvat ympäristö-lajitteluneuvojien ja aluevastaavien tehtäviin. Tehtävässä parhaiten menestyy oma-aloitteinen ja ympäristötietoinen henkilö. Tehtävä vaatii reipasta ja toimeen tarttuvaa sekä asiakaspalveluhenkistä työtapaa. Alueen huolto- ja kunnossapitotehtävät puolestaan koostuvat liukkaudentorjunnasta, lumitöiden tekemisestä ja puhtaanapitoon osallistumisesta.  

VIESTINTÄ

Tervetuloa välittämään kisatunnelmaa kotikatsomoihin Salpausselän kisojen omissa medioissa (lahtiskigames.com, Facebook, YouTube, Instagram ja Twitter). Tuotamme teksti-, kuva- ja videosisältöjä eri kanaviin sekä olemme läsnä ja palvelemme asiakkaita sosiaalisen median kanavissa.  
Viestinnän tiimissä toimivilta vapaaehtoisilta toivotaan aiempaa kokemusta tai koulutusta sisällöntuotannosta (teksti, kuva tai video), aktiivista elämää sosiaalisessa mediassa sekä urheilun tuntemusta. Viestinnän vapaaehtoisina pärjäävät omatoimiset, ennakkoluulottomat, aikatauluissa kiinni pysyvät, nopeasta työtahdista nauttivat tiimipelaajat.

MEDIAPALVELUT

Mediapalveluissa vapaaehtoiset toimivat kisoihin akkreditoidun kotimaisen ja kansainvälisen median parissa palvellen ja avustaen heitä mediakeskuksissa sekä muissa median toimipisteissä. Kiinnostuksestasi riippuen tehtävä voi keskittyä esimerkiksi valokuvaajien, televisioryhmien, kirjoittavan median, sähköisen median tai  joukkueiden tiedottajien avustamiseen erilaisissa asioissa. Tehtävässä tarvitaan kielitaitoa, asiakaspalveluhenkisyyttä, oma-aloitteisuutta sekä joustavuutta. 

KILPAILU

HIIHTO, MÄKIHYPPY, YHDISTETTY, MUUT KILPAILUN VALMISTELEVAT TUKITOIMINNOT

Kilpailun tehtävät ovat moninaisia ja ne liittyvät mm. kilpailutapahtumien toteuttamiseen, tapahtumapaikkojen valmisteluun, ylläpitoon ja urheilijoiden opastamiseen. Tehtävät edellyttävät yhteistyökykyä ja aiempi kokemus kilpailutapahtuminen vapaehtoistehtävistä katsotaan eduksi, mutta tärkeintä on oikea asenne ja toimelias ote annettuihin tehtäviin.