16.02.2016 09:54

Vanhat sukset pääsevät MM-etkoilla esille

Salpausselän kisoja varten tehty suksikeräys osoittautui jymymenestykseksi. Käytettyjen suksien kierrätys hyvään tarkoitukseen osoittautui todella suosituksi ideaksi, ja lopulta suksipareja kertyi uusiokäyttöä varten useita satoja.

Maanantai-aamuna starttasivat rakennustyöt Salpausselän hiihtokeskuksen ympäristössä. Perinteisten telttojen, aitojen ja kylttien joukosta erottui yksi materiaali ylitse muiden – sukset.

Suksien keräys starttasi Vanhat sukset MM-kisoihin -tapahtumassa, jonka jälkeen tempaus jatkui kierrätyskeskusten kautta noin kahden viikon ajan. Torstaina alkavilla MM-etkoilla, kuten myös ensi vuoden MM-kotikisoilla, on vahvat vastuullisuuden, ekologisuuden ja yhdessä tekemisen teemat.

- Idea suksien keräyksestä pohjautuu tähän isompaan vastuullisuuden teemaan. Yleisöalueiden suunnittelussa mukana oleva Sun Effects on myös isossa roolissa tämän ideoinnissa, tapahtumajohtaja Jesse Kiuru kertoo.

- Näistä meillä nyt olevista suksista on siis tarkoitus tehdä aitoja yleisöalueille. Esikisojen jälkeen ne laitetaan siisteissä nipuissa varastoon, jotta samoja suksia voidaan käyttää myös ensi vuoden MM-kisoissa. Ensi vuodeksi tarkoitus on tehdä aitojen lisäksi muun muassa lamppuja ja muita kalusteita.

Suksien kirjo on todella laaja. Vanhimmat ovat arviolta 1930-luvulta, uusimmat tältä vuosituhannelta. Joukosta löytyi myös todellisia helmiä. Esimerkiksi vuoden 1961 Salpausselän kisoissa kilpailukäytössä olleet sukset, sekä Helena Takalon Järviset suoraan vuoden 1980 olympialaisista.

- Aidat valmistuvat torstaihin mennessä. Suurin osa tulee käyttöön Suurhallin tapahtuma-alueella, Kiuru paljastaa.

Tule paikalle katsomaan löydätkö omat suksesi aitoja koristamassa!

Tsekkaa myös video suksien lajttelusta Youtube-kanavallamme.

Teksti: Petteri Vennelä
Kuvat: Leevi Vähälä

Lue lisää

Yhteistyössä

FIS Presenting Sponsor
Central Sponsor
Event Sponsor
Partners