21.02.2016 15:12

Tasavallan presidentti Niinistö odottaa jo innolla ensi vuoden juhlakisoja

Lahti2017 MM-kotikisojen suojelijana toimiva tasavallan presidentti Sauli Niinistö kunnioitti MM-esikisoja sunnuntaina läsnäolollaan.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön vierailu MM-esikisoissa Salpausselällä sisälsi myös yleisöhaastattelun kisatorilla.

(Kuvassa Presidentti Sauli Niinistö ja Hiihtoliiton hallituksen puheenjohtaja Jukka-Pekka Vuori.)

 

Niinistön päivän ohjelma oli alkanut naisten skiathlon-kilpailun seuraamisella. Kilpailu päättyi norjalaisten neloisvoittoon, mutta kisassa oli myös vahva suomalaisedustus. Riitta-Liisa Roponen oli maalissa hienosti viides. Häntä oivasti säestivät yhdeksänneksi tullut Anne Hänninen ja hänen perässään seuraavana maaliin tullut Krista Pärmäkoski.

- Jäi sellainen fiilis, että vietävän lujaa menevät, mutta kiva fiilis jäi myös suomalaisittain. Tuosta kun hieman petrataan, niin ensi vuonna täällä kerätään mitaleita, Niinistö kommentoi.

Skiathlon ei kuulu urheilijoiden eikä huoltojoukkojen suosikkilajeihin. Yleisö sen sijaan tuntuu lajista pitävän.

- Minä pidän kaikista kilpailuista. Välillä silti tulee muisteltua niitä radioselostuksia, joissa kello kädessä jännitettiin, että näkyykö sitä Hakulista. Perinteinen väliaikalähtö on kyllä aika jännittävä, sillä siinä tapahtuu pidemmällä jaksolla odottamista, kuin yhteislähdöissä, Niinistö analysoi.

Suomi on urheiluhullua kansaa, ja talviurheilun suosio on aina ollut maassamme vankka. Monelta löytyy muistoja myös Salpausselän Kisoista. Presidentti Niinistö on tunnettu kasvo useissa urheilutapahtumissa, ja hän myönsikin pitävänsä useista eri kesä- ja talvilajeista. Ensimmäisen kerran Salpausselällä hän muisteli olleensa 60-luvulla.

(Kuvassa hiihtäjä Sami Jauhojärvi johdattaa Sauli Niinistön hiihdon huoltoalueelle tutustumaan mm. Suomen ja Norjan huoltorekkoihin.)

 

Ensi vuoden Lahti2017 MM-kisat ovat jo historialliset seitsemännet Lahdessa järjestettävät hiihtolajien MM-kisat. Samana vuonna Suomi juhlii myös satavuotista itsenäisyyttään.

- Kisat ja juhlavuosi sopivat toisiinsa äärettömän hyvin. Meille kaikille itsenäisyys on sydämen asia ja Salpausselän Kisat ovat olleet olennainen osa suomalaisuutta jo vuosikymmenten ajan.

Edelliset hiihtolajien MM-kilpailut pidettiin Ruotsin Falunissa. Presidentti Niinistö vieraili kisoissa myös tuolloin, ja hän löysikin rakkaasta naapurimaastamme hyviä vaikutteita tuotavaksi myös kotikisoihin.

- Ne oli todella hienot ja hyvin järjestetyt kisat. Melkein yhtä hyvät kuin täällä. En olekaan Ruotsia koskaan näin paljoa kehunut, presidentti Niinistö hauskuutti yleisöä.

- Urheilijaa kannustaa eteenpäin suomalainen sisu, mutta myös se suomalaisen yleisön kannustus, Niinistö muistutti.

Katso myös tunnelmia vierailusta Youtube-kanavallamme täällä.

Teksti: Petteri Vennelä
Kuvat: Leevi Vähälä
 

Lue lisää

Yhteistyössä

FIS Presenting Sponsor
Central Sponsor
Event Sponsor
Partners