8.01.2017 16:22

Suomen yhdistetyn joukkue onnistui jälleen laajalla rintamalla

Suomen yhdistetyn joukkue päätti Lahden maailmancup-viikonlopun onnistuneissa merkeissä, kun kolme suomalaista sijoittui sunnuntain kisassa 15:n parhaan joukkoon. Paras suomalainen oli kahdeksanneksi ladulla noussut Ilkka Herola. Saksa otti kisassa kolmoisvoiton Fabian Riesslen johdolla.
 
Mäkiosuuden paras oli Saksan Eric Frenzel ennen Italian Samuel Costaa ja Japanin Akito Watabea. Suomalaisista Lahden suurmäessä paras oli kuudenneksi hypännyt Leevi Mutru.

Frenzel taipui hiihto-osuudella kakkossijalle, kun mäkiosuuden viidenneksi paras Riessle vei voiton vajaan viiden sekunnin erolla. Saksan Johannes Rydzek oli hiihto-osuuden nopein, ja nosti sijoitustaan 14:llä pykälällä kolmanneksi.
 
- Perjantain varakisan jälkeen olin huolissani hyppäämisestä, mutta tänään kaikki sujui hienosti. Hiihto-osuudella sukset olivat loistavat. Olen todella onnellinen neljännestä maailmancupin voitostani, totesi tyytyväinen Riessle.
 
Sijalta 17 hiihto-osuudelle lähtenyt Herola hiihti kolme ensimmäistä 2,5 kilometrin kierrosta kärkeä kiinni yhdessä Rydzekin kanssa, mutta joutui taipumaan viimeisellä kierroksella ja oli lopputuloksissa kahdeksas.
 
- Hyppy oli tänään eilistä parempi, se oli normaali omantasoinen perussuoritus. Isoin virhe siinä oli heikko ylämäen nopeus, mutta oikeaan suuntaan ollaan kuitenkin mäessä menty, totesi Herola.
 
- Ladulle lähdettäessä tiesin, että kyyti on kylmää Johanneksen (Rydzek) perässä, eikä maaliin saakka välttämättä jakseta. Tänään oli tosi liukas keli, eikä huollossa tullut eroja, jatkoi Herola.
 
Viikonlopun onnistujiin kuului myös kotimaisemissaan kisannut Leevi Mutru, joka ylsi jälleen uransa parhaaseen sijoitukseen oltuaan kymmenes.
 
- Eilinen oli jo itselleni jackpot-päivä, enkä olisi uskonut, että pystyn tänään vielä parempaan. Pystyin edelleen nauttimaan hyppäämisestä ja hiihto oli tasaisen varmaan. Sattui hyvä, itselle sopiva porukka eikä tullut isompaa letkaa. Pystyin jopa jättämään loppuun voimia ja taistelemaan tuon kymppisijan, iloitsi Mutru.
 
Suomalaisten vahvan kokonaispanoksen täydensi 15:nneksi sijoittunut Eero Hirvonen.
 
- Hyppy oli tänään tasapaksu, ei mikään huippuonnistuminen. Hiihto oli talven vaikein ja tein myös huonon suksivalinnan, kun vaihdoin suksia eilisestä. Keli oli helpompi ja kropassa tuntui ihan hyvältä, summasi Hirvonen.
 

Kilpailun tulokset: http://www.lahtiskigames.com/tulokset

Suomalaisten kommentteja voi kuunnella Hiihtoliiton Soundcloudista.

Lue lisää

Yhteistyössä

FIS Presenting Sponsor
Central Sponsor
Event Sponsor
Partners