7.01.2017 13:21

Skandinavia cupin vapaan sprintit Ruotsin juhlaa

Ruotsi otti kaksoisvoiton niin naisten kuin miesten vapaan hiihtotavan sprinteissä Skandinavia cupissa Lahdessa. Karsinnat käytiin sankassa lumipyryssä, joka hellitti erävaiheeseen ja finaaleihin mennessä. Urheilijoille kilpailu tarjosi loistavan mahdollisuuden testata MM-sprinttilatuja kuutisen viikkoa ennen Lahti2017 MM-kisoja.  
 
Suomalaismiesten osalta sprinttikisa käynnisti taistelun MM-kisapaikoista. Vahvimman näytön antoi Matias Strandvall, joka ylsi finaaliin ja oli kuudes.
 
- Rata on tosi hyvä, leveyttä riittää. Kunto ei ole valmis, mutta oli positiivista, että pääsin näinkin pitkälle näin kovatasoisessa kisassa. Tämän päivän finaali olisi ihan hyvin voinut olla maailmancupin finaali ja kansainvälistä itseluottamusta juuri tarvitsenkin, totesi tyytyväinen Strandvall.

Ruotsi vei kisassa kaksoisvoiton, paras oli Oskar Svensson ennen Karl-Johan Westbergiä ja Norjan Sindre Bjørnestad Skaria.

- Päivä oli oikein hyvä, vaikka tunsinkin itseni hieman väsyneeksi välierissä. Finaali oli kerrassaan mainio, iloitsi Svensson.

Martti Jylhä ja Anssi Pentsinen selviytyivät välieriin ja olivat lopputuloksissa sijoilla kahdeksan ja yksitoista.

Falk ylivoimainen naisten sprintissä
 

Sprintin maailmancupissa kuudentena oleva Ruotsin Hanna Falk oli naisten finaalissa ylivoimainen ja voitti toiseksi tulleen Ruotsin Anna Dyvikin yli viidellä sekunnilla. Norjan Marthe Kristoffersen oli kolmas.
 
- Oli todella hauskaa hiihtää Lahdessa ja kokeilla MM-latuja. Oloni oli vahva ja tämä on oikein hyvä rata minulle, kertoi Falk.
 
Paras suomalainen, Susanna Saapunki ylsi välieriin ja oli lopputuloksissa seitsemäs. Katri Lylynperä oli kolmastoista.
 
- Meni vähän omaan töpeksimiseen, viimeiseen nousuun ajauduin liikaa vasemmalle ja se oli ihan lumikinosta. Teknisesti oli tänään tosi hyvällä mallilla ja helppoa. Sukset saatiin ihan loistavaan kuntoon, kiitteli Saapunki.  
 
Suomalaisurheilijoiden kommentteja löydät Suomen Hiihtoliiton soundcloudista.
 
 

Lue lisää

Yhteistyössä

FIS Presenting Sponsor
Central Sponsor
Event Sponsor
Partners