10.02.2016 08:11

Ruokatarjonnassa esimakua Lahti2017 MM-kisoista

MM-etkoilla saadaan ensimmäiset maistiaiset vuoden 2017 Juhlakisojen perinteistä ja vapaata yhdistelevistä elementeistä. Parhaiden perinteiden yhdistäminen uusiin ja yllättäviin tekijöihin näkyy myös kisojen ruoka- ja juomatarjonnassa. Hiihtokisojen kenties tunnetuimmat tarjottavat, maistuvat kisamakkarat sekä lämpöisen höyryävät kaakaot, ovat edelleen vahvasti mukana. Seurakseen nämä perinneherkut saavat kuitenkin tänä vuonna monipuolisen kattauksen erilaisia makuja, eri puolilta Suomea ja maailmaa.

- MM-etkojen ruokatarjonnan suunnittelua ovat ohjanneet erityisesti idearikkaus, monipuolisuus ja houkuttelevuus. Tarjonnassa haluttiin painottaa myös tuoreita ruoka-aineita, tarjontaa eri puolilta Suomea sekä hyvää hinta-laatu-suhdetta, kertoo Lahti2017-kisaorganisaation ravintola- ja hospitalitypäällikkö Petra Riissanen.

Tarjontaa jokaiseen makuun

Ruokatarjonnassa on Riissasen mukaan pyritty myös huomioimaan eri kohderyhmät. Esimerkiksi 2 aikuista ja 2 lasta (3-12 v. -50 %) ruokailevat Buffet-ravintolassa yhteishintaan 45 euroa. Lasten puuhapaikkojen läheisyydessä tarjolla on hodareiden ja snack foodin lisäksi myös lohikeittoa. Kisamakkaran ystäväkin voi valita kahdesta eri vaihtoehdosta – perinteisestä Käristeestä tai lihaisammasta Wilhelmistä.

Kisa-alueen ruoka- ja juomatarjonnasta löytyykin valinnanvaraa moneen makuun. Kisa-alueella voi herkutella esimerkiksi hämäläiseen tai Lapin tyyliin, thai- tai meksikolaisvaikutteisella ruualla tai vaikkapa tuunata oman hampurilaisensa. Tai miltäpä kuulostaisivat perinteiset muurinpohjaletut tai höyryävä Glühwein?

Kohti ensi vuoden Juhlakisoja

MM-etkot toimivat ruokatarjonnan osalta myös vahvana suunnannäyttäjänä ensi vuoden Juhlakisoille. Esikisoissa palautetta kerätään niin ruokamyyjiltä kuin kisavierailtakin tavoitteena kehittää kokonaisuutta eteenpäin Lahti2017 MM-kisoihin.

Tutustu MM-etkojen ruoka- ja juomatarjontaan tarkemmin täällä.

Teksti: Anniina Ihamäki
Kuvat: Maria Miklas (hampurilaiskuva) & Tarja Leponiemi (muut)

 

Lue lisää

Yhteistyössä

FIS Presenting Sponsor
Central Sponsor
Event Sponsor
Partners