8.01.2017 13:48

MM-ladut sopivat Iivo Niskaselle - komea voitto 15 km perinteisen kisassa

Kovatasoiseen Skandinavia Cupin kilpailuun osallistujajoukko oli runsaslukuinen 188 kilpailijan voimin. Tämän talven MM-latuja saapuivat testaamaan myös Suomen huiput, joista Iivo Niskanen vei suvereenisti voiton johtaen kilpailua kaikilla väliaikapaikoilla. Kuukauden päästä alkavien MM-kisojen ladut saivat hiihtäjiltä kiitosta.

Kilpailusuunnitelmansa mukaisesti Tour de Skin kesken jättänyt ja Lahteen tätä kilpailua varten suunnannut Iivo Niskanen voitti kilpailun ajalla 34:24.4 ja jätti toiseksi tulleen Norjan Johannes Høsflot Klæbon 5.8 sekunnilla taakseen. Norjan Mattis Stenshagen oli kolmas jääden voittajasta 13.4 sekuntia.

- Oli tasaista hiihtoa, lopussa en saanut niin ahtaalle, kun olisi pitänyt. Nämä MM-ladut sopivat mulle. Rankat ladut suosivat kovakuntoisia, joten ei auta, kun olla kovassa kunnossa pääkisojen aikaan. Rata on nyt tullut testattua kilpailuvauhdilla. On eri asia hiihtää numerolappu rinnassa. Sain yhden kokemuksen siitä ennen arvokisoja ja nyt tietää vähän suunnitella MM- starttia, kertoi Iivo Niskanen.

- Aloitin tänään aika hitaasti, mutta loppu oli hyvä. Rata on hieno täällä Lahdessa ja uskon, että MM-kisoissa nähdään hyvä kilpailu. Tämä oli minulle hieno päivä, mutta toki minulle on nyt tärkeää saavuttaa myös MM-edustuspaikka, kertoi Johannes Høsflot Klæbo.

Sami Jauhojärvi saavutti viidennen sijan jääden Iivosta 29,3 sekuntia. Lari Lehtonen oli yhdeksäs.

- Jaksaa, jaksaa, ei se huono ollut! Tasaista jaksamista oli, kuten ollut koko kauden. Pikkuinen terä puuttui, sillä sairastelin joulun ja uudenvuoden välin. MM-latu sopi tänään ja sopii MM-kisoissa mulle. Oli tärkeää saada hiihtää kisa tulevassa MM-kisamaastossa, pohti Sami Jauhojärvi.

Suomalaisurheilijoiden kommentteja löydät Suomen Hiihtoliiton Soundcloudista.

Kisan viralliset tulokset näet täältä.

Lue lisää

Yhteistyössä

FIS Presenting Sponsor
Central Sponsor
Event Sponsor
Partners