15.02.2016 18:54

MM-esikisojen rakentaminen hyvässä vauhdissa!

Maanantaina Salpausselän Hiihtostadionin kupeessa on ollut aamusta lähtien kova kuhina. Rekat ja trukit suhaavat pitkin lumista maata ja rakennelmia nousee hyvään tahtiin.

Salpausselällä torstaina alkavien MM-etkojen Fan Zone -tapahtumatori on uudistunut täksi vuodeksi. Muun muassa viime vuodelta tuttu iso faniteltta on poissa, ja sen tilalle nousee useista kojuista koostuva tori. Viihde- sekä osa ravintolatarjoilusta on siirretty nyt viereisen Suurhallin tiloihin.

Tapahtumatorin ulkoisesta suunnittelusta vastaa Sun Effects -yhtiö, jonka kädenjälki on näkynyt vahvasti Slush -tapahtumassa ja Flow -festivaaleilla.

- Luomme niin yleisöalueille, kuin myös suurhalliinkin tilaratkaisuja. Kädenjälkemme näkyy niin rakenteissa, kalusteissa kuin valaistuksessakin, kertoo Kati Kuusela Sun Effectsiltä.

- Tavoitteenamme on luoda ihmisen kokoinen tapahtuma, jota on helppo lähestyä. Olemme pyrkineet ottamaan huomioon erilaiset kohderyhmät, ja luomaan sitä kautta positiivinen ja lämmin tunne. Kisaperinteitä pyrimme tuomaan esille muun muassa kierrätetyistä suksista luotujen rakenteiden kautta, Kuusela päättää.

Tämän vuoden Salppurin Kisat toimivat ensi vuoden MM-kotikisojen ”etkoina”. Nyt kokeilussa on useita uudistuksia, joista osa nähdään varmasti ensi vuonnakin.

- Tulemme sekä esikisoissa että MM-kisoissa kiinnittämään erityistä huomiota asiakaspalveluun, mikä heijastuu koko organisaatioomme aina vapaaehtoisia myöten. Meille on tärkeä päästä harjoittelemaan uutta toimintatapaa käytännössä esikisoissa, toteaa pääsihteeri Janne Leskinen.

Salppurin alueella uutuutena on nyt myös yleisölle avoin hiihdon huoltoalue, jossa katsojat pääsevät tutustumaan lähietäisyydeltä hiihtojoukkueiden huoltojoukkojen toimintaan.

- Iso uudistus sekä urheilijoiden että kilpailijoiden kannalta on stadionin viereen jäähallin parkkipaikalle tuotava hiihdon huoltoalue, joka mahdollistaa ensimmäistä kertaa maailmancupkisoissa yleisön pääsyn huoltoalueen kulissien taakse, kuvailee kilpailujohtaja Tami Kiuru.

Katso video ensimmäisen päivän urakoinnista täältä.

Teksti: Petteri Vennelä
Kuvat: Leevi Vähälä

Lue lisää

Yhteistyössä

FIS Presenting Sponsor
Central Sponsor
Event Sponsor
Partners