21.02.2016 18:24

Lahden MM-esikisojen järjestelyt ja tunnelma onnistuivat

Pohjoismaisten hiihtolajien MM-esikisat saivat runsaasti kiitosta onnistuneista järjestelyistä, hyvästä tunnelmasta ja parantuneista palveluista. Viikonlopun kävijämäärä jäi tavoitellusta, mutta MM-kisojen osalta lipunmyynti on käynnistynyt hyvin.

MM-esikisat olivat kisaorganisaatiolle tärkeä kenraaliharjoitus ensi vuoden MM-kisoja ajatellen. Testissä olivat niin uudistettu Lahden urheilukeskus kuin tapahtuman yleisöpalvelutkin.

- Saimme niin urheilijoilta kuin kansainväliseltä hiihtoliitoltakin hyvää palautetta uudistuneista suorituspaikoista ja Vierumäen kisakylästä. Maastohiihdossa sprinttirata on osoittautunut odotuksia paremmaksi ja huoltoalueen siirto yleisön silmien eteen sai kehuja. Urheilun puolella jäljellä on siis enää viimeisiä viilauksia, toteaa kilpailupäällikkö Tami Kiuru.

 

 

- Myös yleisöltä tullut palaute on ollut erittäin positiivista. Kävijät ovat ihastuneet uudenlaisiin yleisöalueisiin ja oheisohjelmaan. Monipuolista ruokatarjontaa on kehuttu ja sen osalta alustavat myyntiluvut näyttävät erittäin hyviltä. Positiivista on myös ostokäyttäytymisen muutos: ennakkolipunmyynnin osuus nousi selvästi aiemmasta, kertoo pääsihteeri Janne Leskinen.

- Viime vuoden ilmoitettuun kävijämäärään (34 500) verrattava luku on noin 30 000. Tuohon lukuun on kuitenkin laskettu myös kisoihin akkreditoidut. Ilman heitä kävijämäärä on noin 20 000, jatkaa Leskinen

Ensi vuoden MM-kisojen lipunmyynti on käynnistynyt hyvin. Myytyjä ja varattuja lippuja on tällä hetkellä 25 000, mikä on viime vuosien Falunin ja Oslon MM-kisoihin verrattuna erittäin hyvä määrä. Falunissa saavutettiin 50 000 lipun raja neljä kuukautta ennen kisoja.

- Myös tv:n katsojaluvut ovat olleet koko viikonlopun ajan hyviä, joten kyse on nyt siitä, että kotisohvalla kisoja seuraavat tulevat jatkossa paikan päälle. Haaste on heitetty, päättää Leskinen.

 

 

Kuvat: Leevi Vähälä
Jutun ensimmäinen kuva: Jonne Sippola

Lue lisää

Yhteistyössä

FIS Presenting Sponsor
Central Sponsor
Event Sponsor
Partners