16.02.2016 13:00

Lahden MM-esikisoissa ennätysmäärä kilpailuja, urheilijoita ja mediaa

Lahdessa tällä viikolla käytävissä pohjoismaisten hiihtolajien MM-esikisoissa rikotaan ennätyksiä niin kilpailujen, urheilijoiden kuin mediankin määrissä mitattuna. Ladut ja mäet ovat kisakunnossa ja sääennuste lupaa loppuviikolle muutaman asteen pakkaslukemia. Tapahtuman ennakkolipunmyynti on ollut viimevuotista vilkkaampaa.

Viime viikkojen lauhasta säästä huolimatta kisojen suorituspaikat ovat hyvässä kunnossa. Kisaladuilla on riittävästi lunta ja sääennuste lupaa pikkupakkasia koko viikolle. Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n lumikontrolli on läpäisty kaikkien lajien osalta.

- Kaikki ladut on lumetettu ja kisakunnossa. Lahteen on luvassa pakkaslukemia niin päivisin kuin öisin, joten sään suhteen ei ole huolta. Voimakkaita tuulia ei ole odotettavissa ja tuulen suunta näyttäisi olevan pääosin tuuliverkon takaa. Näyttää siis siltä että pääsemme testaamaan uuden suurmäen ja hiihtosillan loistavissa olosuhteissa, kertoo kilpailupäällikkö Tami Kiuru.

MM-esikisaviikonlopun aikana käydään kaikkiaan yksitoista maailmancupin osakilpailua, mikä on ennätys niin Salpausselän kisojen kuin pohjoismaisten hiihtolajien maailmancupien historiassa. Kisoihin on tulossa ennätysmäärä joukkueiden jäseniä; noin 400 urheilijaa 29:sta maasta. Taustajoukot mukaan lukien joukkueiden edustajia tulee Lahteen noin 850 henkilöä. Joukkueet asuvat Vierumäellä, joka toimii kisakylänä ensi vuoden MM-kisoissa.

MM-esikisat kiinnostavat myös mediaa, paikan päältä Lahdesta kisoista raportoi yli 450 median edustajaa. Uutena ryhmänä median joukossa ovat bloggaajat, joita odotetaan runsasti myös MM-kisoihin vuoden päästä.

200 esiintyjää huolehtii kisavieraiden viihtymisestä

Laajan urheilukattauksen ohella viikonlopun aikana tapahtuma-alueella on tarjolla runsaasti viihdettä ja monenlaista tekemistä koko perheelle. Kisojen viihdekattauksesta vastaa parisataa esiintyjää, mm: Anssi Kela, tangokuninkaalliset Aki Samuli, Heidi Pakarinen ja Jukka Hallikainen, lahtelainen pitkän linjan Suomirock coverbändi Ti€napojat sekä varta vasten MM-esikisoja varten kasattu Lahti Party All Stars, jossa on mukana myös tuore UMK-finalisti Mikael Saari.

Suurhallissa, Karpalon perhealueella sekä uuden ilmeen saavalla tapahtumatorilla on tarjolla monipuolinen kattaus ruokaa perinteisestä kisamakkarasta hodareihin, tuunattuihin hampurilaisiin, tortilloihin ja thai-ruokaan.

Lippujen ennakkokysyntä vilkasta

MM-esikisatapahtuman ennakkomyynti on ollut aiempaa vilkkaampaa ja tavoitteena onkin kääntää Salpausselän kisojen kävijämäärä nousuun ja herättää kiinnostusta myös uusien kävijöiden keskuudessa ennen MM-kisoja.

- Perinteisesti valtaosa kisalipuista on myyty portilta. Nyt ennakkomyynti on ollut aiempaa vilkkaampaa ja kannustammekin ihmisiä ostamaan liput etukäteen. Niin välttää pahimmat ruuhkat alueelle saapuessa, muistuttaa myyntijohtaja Mikko Saarinen.

VIP-lipuista lauantain Mono-VIP on loppuunmyyty, mutta VIP-HOUSE Voittoon jäljellä on vielä muutamia paikkoja.

Lipunmyynnistä saat lisätietoja täältä. Hanki lippusi ennakkoon, niin vältät ruuhkat kisaporteilla. Tervetuloa MM-etkoille!

Lue lisää

Yhteistyössä

FIS Presenting Sponsor
Central Sponsor
Event Sponsor
Partners