8.01.2017 10:51

Justyna Kowalczyk hallitsi naisten 10 km perinteisen kisaa

Sunnuntain kisapäivä alkoi aamuvarhain Skandinavia cupin naisten väliaikalähdöllä hiihdettävän 10 km perinteisen kilpailulla, josta muodostui maastohiihdon maailmancupissa 26. sijaa pitävän puolalaishiihtäjän näytös. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 87 urheilijaa, joista suomalaisia oli 42. Voittaja kiitteli Salpausselän raskasta rataa, jolla kilpaillaan MM-kullasta jo reilun kuukauden kuluttua.

Kilpailua dominoi alusta loppuun Puolan Justyna Kowalczyk tehden kaikilla väliaikapaikoilla kärkiajan. Hänen voittoaikansa oli 26:07.7. Eilistä sprinttikisaa dominoinut Ruotsin Hanna Falk tuli toiseksi jääden voittajasta 20 sekuntia. Hän hiihti niin ikää tasaisesti pitäen kaikilla väliaikapaikoilla toista sijaa. Kolmanneksi tuli Ruotsin Anan Dyvik jääden 45 sekunnin päähän voittajasta.

- Tämä oli hyvä ja kova kisa, olen tyytyväinen. Mielestäni tämä on yksi raskaimmista radoista, jolla olen koskaan kilpaillut. On hyvä asia perinteisen hiihtotavan vuoksi, että radalla ei tule paljoa tasatyöntöä. Uskon, että MM-kisoista tulee erittäin hyvät niin urheilijoiden kuin katsojien näkökulmasta, kommentoi Justyna Kowalczyk.

Parhaat suomalaiset tänään olivat 11. sijan saavuttanut Johanna Matintalo. Marjaana Pitkäsen sijoitus oli 17. Katri Lylynperän 22. ja Anita Korvan 25.

Suomalaisurheilijoiden kommentteja löydät Suomen Hiihtoliiton Soundcloudista.

Kisan viralliset tulokset löydät täältä.

Lue lisää

Yhteistyössä

FIS Presenting Sponsor
Central Sponsor
Event Sponsor
Partners